Cukinię ścieramy na grubych oczkach, dodajemy łyżeczkę soli - odstawiamy na ok 10 minut.Następnie porządnie odciskamy z nadmiaru wody.Dodajemy jaja, posiekany koper, mąkę, sezam, otręby, doprawiamy do smaku.Smażymy na rozgrzanej oliwie- ok 2-3 minut z każdej strony - 1 placek z 1 łyżki masy. Wychodzi ok 10 placuszków
Notes
Przepyszne, delikatne placki z mąką łubinową. Jeżeli chcecie ograniczyć węglowodany to mąka z łubinu jest do tego stworzona. W 100 gr mamy 12 gr węglowodanów, dużo błonnika- oczywiście jest bezglutenowa co dla mnie jest ważne. Dla porównania mąka pszenna ma ich w 100 gr ok 70 gr !!! Jeżeli chcecie jeszcze bardziej obniżyć węgle to zamiast otrąb użyj zmielonego siemienia lnianegoSmacznego :)