Go Back

Fit makaron w stylu chińskim

Chińska wersja makaronu konjac
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Course Danie główne, Sałatki
Servings 1

Ingredients
  

  • 100 gr piersi z kurczaka/indyka
  • 150 gr makaronu konjac
  • 150 gr cukinii
  • ½ szt. papryki czerwonej
  • 1 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 2 łyżki sosu sojowego

Instructions
 

  • Mięso pokój w kosteczkę - zamarynuj łyżką sosu sojowego
  • Cukinię, paprykę - pokrój w paseczki lub dowolnie, szczypior posiekaj, czosnek i imbir zetrzyj na tarce,
  • Makaron opłucz pod bieżącą wodą - odsącz
  • Na rozgrzany wok dodaj tłuszcz, czosnek i imbir, po chwili dodaj mięso, obsmaż- wrzuć cukinię i paprykę- duś ok 8 minut- dodaj sos sojowy (można odrobinę wody).
  • Dodaj makaron i duś ok 2 minut- wymieszaj- wyłóż na talerz, posyp szczypiorkiem

Notes

Wersja chińska - smaczna, szybka, jeśli nie masz patelni wok, możesz użyć zwykłej
Keyword konjac, makaron